פנסים, מטענים ומה שבינהם….

כשבאים לבחור פנס, יש תכונה שלעיתים נראית לנו זניחה אך היא ממש לא – והיא:
מקור האנרגיה.
האפשרויות הקיימות כיום כמקור אנרגיה לפנסים הן סוללות חד-פעמיות וסוללת נטענות מסוגים שונים. הסוללות נמכרות בחנויות או מגיעות בתוך הפנסים.

זה לא נמצא בתקשורת, אבל מאחורי הקלעים מנסים מדענים וחברות שונות לפתח את הסוללה הנטענת הבאה בעולם הטכנולוגי; סוללה שהיא נקיה יותר, מחזיקה מעמד יותר, חסכונית יותר וחזקה יותר.

אגב, חברת לד לנסר פיתחה בעצמה סוללה נטענת בטכנולוגיה חדשה שנקראת SAFETY YTRION CELL BATTERY שנרחיב עליה בהמשך.

אז מה כדאי לי לחפש?
אין “כדאי”, יש “מתאים”

כמו בכל מוצר, לפני שאתם מגיעים לרכישה אתם צריכים לארגן לכם בראש את מה שאתם רוצים.
אתם צריכים לחשוב על השימושים העיקריים שיהיו לכם בפנס וכך לדעת מה מתאים לכם יותר.

אם אתם יודעים שאתם עומדים לשהות או לטייל הרבה באזורים בהם לא יהיה שקע חשמלי נגיש או אפשרות אחרת לטעינה,
כמובן שעדיף לקחת פנס הפועל על סוללות רגילות ולא לשכוח לצרף לתיק חבילות נוספות של סוללות.
בשאר המצבים סוללות נטענות הן האופציה הירוקה יותר, החסכונית יותר והיעילה יותר. הן מחזיקות יותר זמן בכל טעינה ולטווח הארוך הן גם יחסכו לכם כסף.

החידושים הקיימים כיום בעולם הסוללות הנטענות מאריכות את זמן העבודה, מקצרות את זמן הטעינה ויותר מודעות לסביבה.

לא רק סוג הסוללה אחראית על אורך החיים שלה, אלא גם הטכנולוגיה בה השתמשו לייצר אותה;
למשל טכנולוגיה שתדע להפסיק את הטעינה בזמן כדי לא לפגוע ביעילותה, או טכנולוגיה שתדע לנצל את האנרגיה בצורה יעילה יותר בהתאם לסביבה וכך תאריך את זמן השימוש.

לדוגמא פנס הראש SEO7R מכיל סוללה נטענת ומכיל גם טכנולוגיה המתאימה את עוצמת התאורה לסביבה ובכך מאריכה את זמן הפעילות של הסוללה.
למשל בלילה, בתוך האוהל, לא צריך את העוצמה המלאה של הפנס, אך ברכיבה או פעילות לילית בשטח, כדאי שתהיה עוצמה חזקה יותר. ההבנה הזו והיישום הטכנולוגי שלה חוסכת לכם המון זמן, כאב ראש וכסף.

tent-on-the-top

פנס היד M7R (שזהו הפנס שנבחר על-ידי משטרת ישראל לשימוש השוטרים בשטח) מכיל סוללה נטענת פנימית וגם פה החדשנות חבויה בשיטת ההטענה. את הפנס הזה, כמו דגמים נוספים של לד-לנסר, מטעינים על ידי הצמדת הפנס למגנט טעינה. אין כאן שקע/תקע ולא צריך לפתוח או לפרק כלום, פשוט מצמידים את הפנס למגנט ההטענה והולכים. כמובן שבמקרה חרום ניתן לטעון את הפנס גם על ידי כבל USB.

נחזור לטכנולוגיה הייחודית של לד לנסר שנקראת  SAFETY YTRION CELL BATTERY (SYCB).

כמו שיש סוללות מסוג Ni-MH או Ni-CD, יש גם סוללות בטכנולוגיה חדשה בשם LiFePO4, שעליה מבוססת הטכנולוגיה הייחודית של לד לנסר.

בטכנולוגיה הזו הסוללות נטענות בשליש (!) מהזמן שלוקח לסוללות מסוג Ni-MH הסטנדרטיות.

לסוללות בטכנולוגיה החדשה כמעט ואין אפקט זיכרון (*בהמשך) של טעינות. כלומר ניתן לטעון את הסוללה הזו מעל 3000 מחזורי טעינה ועדיין לקבל מעל 90% סוללה.

אפקט הזיכרון של סוללות נטענות סטנדרטיות הוא בעייתי מאוד. הסוללות הסטנדרטיות נטענות בין 500 ל-1000 פעמים במקרה הטוב, ואפקט הזיכרון הבעייתי שלהן ייתן לכם 50% סוללה ומטה במהירות.

במגוון המוצרים של לד לנסר קיימים כיום שני פנסים נטענים בטכנולוגיה החדשה SYCB – הדגמים M17R ו-P17R. גם בפנסי הראש של לד לנסר ישנה טכנולוגיה נטענת שמחזיקה מעמד זמן רב.

אז מה זה אפקט זיכרון של סוללה נטענת?
אם לא מרוקנים את הסוללה לחלוטין ומכניסים אותה לטעינה, הסוללה “תזכור” לשימוש הבא רק את השטח הפנוי ולא תתייחס לקיבולת המלאה. וכך, בכל טעינה הקיבולת תקטן. ככל שהסוללה ישנה יותר, כך אפקט הזיכרון חזק יותר ונעשה לא הפיך.
rechargables2

אם הטכנולוגיה לא מספיק חדישה,

קבלו טיפ שיכול לאפס את אפקט הזיכרון

*האיפוס הוא לא מלא, אבל הוא יתן תוספת חיים לסוללה:

רוקנו את הסוללה לחלוטין. הכניסו את הסוללה לטעינה ותגיעו ל-100%. השאירו את הסוללה עוד כמה דקות ב-100% ואז שוב הביאו אותו למצב של 0% ושוב בצעו טעינה מלאה. בצעו את האיפוס הזה בערך פעם בחודש וחיי הסוללה הישנה תאריך בעוד קצת.